Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A bíróság szerint jogellenes az SZFE-sztrájk

Szerző: | 2020. október 23., 12:53 | Belföld, Kultúra

Tüntetés a színművészeti előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék – írja az MTI a Színház és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett vezetésnek közlésére hivatkozva.

A közlemény szerint az SZFE sztrájkbizottsága korábban nyolc pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az egyete, vezetése teljesítette: a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 százalékos béremelésen túl további 15 százalékos fizetésemelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára. Emellett elfogadták azt a követelést is, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavégzés.

Mint írják, a sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében jogszabályellenesnek ítélte.


HIRDETÉS

– Arra kérjük az sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák a munkájukat! – olvasható a közleményben.

A döntés minden bizonnyal szóba kerül majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Titkos Egyetem által szervezett, ma 16 órakor kezdődő „Mindannyiunk szabadsága – Megemlékezés 56-ról” című rendezvényen is, amelyet Budapesten, a Műegyetem rakparton tartanak, és amelyen a ma életbe lépő új szabályok szerint kizárólag maszkban lehet résztvenni.

FRISS: Cikkünk megjelenése után az SZFE hallgatói reagáltak a bírósági döntésre – jelentette az Atv. Mint írják: a Színház- és Filmművészetért Alapítvány ma reggeli sajtóközleményében említett határozatról ismét a sajtóból értesültek elsőként; amennyiben pedig a közlemény valóságon alapul, a határozat még nem lehet jogerős, tudomásuk szerint ugyanis a sztrájbizottságnak öt napja van fellebbezni.

Címkék: SZFE, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata, sztrájk


HIRDETÉS
Gulyás Gergely: December közepéig dőlhet el, mi legyen karácsonykor

Gulyás Gergely: December közepéig dőlhet el, mi legyen karácsonykor

Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány, ebben a jövő hétig változás nem várható – mondta a miniszter. Az iparűzési adó felfüggesztéséről sem döntöttek egyelőre. Gulyás Gergely inkább megint sorosozott a kormányinfón, és elmondta, kávézna-e George Clooneyval. Lapunk kérdéseit nem olvasták fel.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest