Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kormánybarát lap szerint Ferenc pápa a sátán cselvetésének naiv áldozata

Szerző: | 2020. október 23., 12:20 | Belföld

Orbán Viktor és Ferenc pápa 2016 augusztusában a Vatikánban (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyílt levelet jelentett meg a Vasárnap.hu elnevezésű kormánybarát lap, az írás címzettje a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa. A cikk szerzője maga a főszerkesztő, Vágvölgyi Gergely, aki azt írja a „Szentatyám, ezt így most mégis miért?!” címmel megjelent szövegben, hogy „nem tudunk … nem felháborodni azon a kijelentésen, amelyben első ránézésre Szentséged szembemegy az Anyaszentegyház tanításával, amikor azt mondja: »a homoszexuálisoknak joguk van arra, hogy családban éljenek (…) Bejegyzett élettársi kapcsolatra van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek«.”

A szerző szerint Ferenc pápának fel kellene ismernie, hogy „nem vitatott jó szándéka ellenére is” egy szélsőséges, agresszív, egyház- és keresztényellenes lobbi kottájából játszott, amikor erre a megnyilatkozásra ragadtatta magát. A publicisztika úgy fogalmas, hogy a pápa kijelentése megrengette a magyar (katolikus) közvéleményt. A kormánybarát lap szerint a katolikus egyház fejének érdemes lenne behatóbban tanulmányoznia a Hittani Kongregáció bizonyos dokumentumait, és a pápa nyilatkozata „homlokegyenest ellentétes egyházunk tanításával”. 

A kormánybarát portál főszerkesztője úgy zárja sorait, hogy „Én éppen az elmúlt vasárnapon, második ízben bérmaapává válva vallottam meg hitemet az egyház közösségében és válaszoltam a minket kérdező papnak: ellene mondok a sátánnak és minden cselvetésének. Imádkozom, hogy több cselvetésnek ne legyen naiv áldozata.


HIRDETÉS

A Vasarnap.hu kiadóvezetője egyébként az a Kovács-Pifka Péter, aki az Azbej Trsitan államtitkár, KDNP-s politikus alá tartozó Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója. A portál támogatói között megtaláljuk a KDNP pártalapítványát, valamint a Nemzeti Együttműködési Alapot. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke nevére rákeresve 122 hírt találtunk a tavaly indult lap archívumában. Azbej Tristan nevére pedig 356 találattal találkozhatunk az oldalon.

Címkék: Ferenc pápa, kormánypropaganda, Vasárnap.hu


HIRDETÉS
Egy igaz ember

Egy igaz ember

Cinkotai története egyedülálló a magyar politika világában. Vidéki polgári-konzervatív család sarja volt, a hazai belpolitika aranyhalas kacsaúsztatójába mégis meteorként csapódott be, ez pedig egy különös eredetmítosszal magyarázható.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest