Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Donald Tusk: Orbán „korcs demokráciát” terjeszt

Szerző: | 2020. október 24., 12:05 | Belföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nagyszebeni találkozójukon az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójának napján, 2019. május 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A magyar miniszterelnök „illiberális demokráciáról” alkotott víziója voltaképpen nem más, mint egy „korcs demokrácia” terjesztése Magyarországon – mondta az Európai Néppárt elnöke a Szabad Európának adott interjúban. Egészen pontosan a következőképpen fogalmazott Donald Tusk: Orbán Viktor „próbálkozása egy általa illiberális demokráciának nevezett új ideológia megteremtésére voltaképpen egy korcs demokrácia”.

A jobbközép Európai Néppárt (mely pártcsaládnak a Fidesz is tagja az Európai Parlamentben) elnöke a Szabad Európa központi szerkesztőségének október 23-án adott interjúban több téma mellett részletesen beszélt a magyarországi helyzetről is. „Egyszerűen fogalmazva: a jogállamiság és szólásszabadság nélküli demokrácia egyáltalán nem demokrácia” – tette hozzá Tusk, aki szerint hasonló negatív folyamatok figyelhetők meg szülőhazájában, Lengyelországban is.

A Szabad Európa emlékeztet rá, hogy szeptemberben az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourova jelentette ki egy lapinterjúban, hogy szerinte Orbán Viktor beteg demokráciát épít. Ezért a magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit, majd a magyar kormányfő is lemondásra szólította fel Jourovát.


HIRDETÉS

Az Európai Néppárt 2019-ben függesztette fel a Fidesz tagságát éppen a magyar jogállamisággal kapcsolatos problémák és az Európai Bizottság elleni támadások miatt. A közelmúltban pedig a pártcsalád elnökétől, Donald Tusktól 14 párt kérte a Fidesz kizárását. 

Címkék: demokrácia, donald tusk, Európai Néppárt, Orbán Viktor, Vera Jourova


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest