Folytatják a sztrájkot az SZFE-n

Folytatják a sztrájkot az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által szervezett felvonulás résztvevői 2020. október 23-án (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék, SZFE sztrájkoló közössége nem hagyja abba a munkabeszüntetést. Közleményüket a papageno.hu-n jelentették meg szombaton.

Mint írták, a döntéssel szemben fellebbezést nyújtanak be, mivel álláspontjuk továbbra is az, hogy a megfogalmazott követelések jogszerűek, gazdasági és szociális érdekeik érvényesítését szolgálják. – Bízunk benne, hogy a másodfokon eljáró bíróság – a sztrájkjog eddigi hazai és nemzetközi gyakorlatát szem előtt tartva – számunkra kedvező döntést hoz majd – írták.

Azt is egyértelművé tették, hogy a sztrájkba lépés minden esetben a sztrájkoló dolgozók önálló döntése volt, ebben a sztrájkbizottság semmilyen nyomást nem gyakorolt rájuk. Elutasítják egyúttal, hogy a kinevezett vezetés – az adatvédelmi hatóság ajánlásait és gyakorlatát figyelmen kívül hagyva és a dolgozókban félelmet ébresztve – a sztrájkban részt vevők nevének többszöri kikérésével gyakorol nyomást a sztrájkbizottságra.

– Sztrájkunkat mint végső érdekérvényesítési eszközt azért tartjuk fent, mert úgy látjuk, nincs más lehetőség arra, hogy az elvesztett intézményi autonómia visszaszerzéséről érdemi tárgyalásokat folytassunk. Világosan látszik, hogy ez sem a kinevezett új vezetésnek, sem a fenntartó kuratóriumnak nem érdeke – írták.