Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Így tartották be a drukkerek a kötelező maszkviselést

Szerző: | 2020. október 24., 21:36 | Belföld, Sport

A Fradi-Újpest meccs lelátója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hiába kötelező a sportrendezvényeken is a maszk viselése, az NB I. nyolcadik fordulójának három szombati mérkőzésén azért nem sikerült a szabályokat maradéktalanul betartani.

Péntektől kötelező a maszk viselése a sportrendezvényeken és a szabadtéri gyűléseken – ez a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet kimondja, hogy „a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén (…) a maszkot olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat elfedje”.

Az NB I. nyolcadik fordulójának első szombati, MTK-Kisvárda találkozóján az élő közvetítés tanulságai szerint a személyzet akkurátusan, míg a mérkőzésre kilátogató szurkolók zömmel hordták a kötelező maszkokat. A hazaiak első gólja után aztán látszott, hogy a nagy örömben páraknak már az álluk alá csúszott a védőeszköz. A látottak alapján a stadionban szétültetett nézők a meccs során nem igen akartak szabadulni a maszkoktól, de akadtak, akiknek azért ott is az orruk alá csusszant. Így sajnos nem teljesült a publikum százszázalékos maszkhasználata. Többek között azért sem, mert Kisvárda 59. percben lőtt egyenlítő gólja után a vendégszektor szurkolóinak jelentős része maszk nélkül ünnepelt. A Nemzeti Sport beszámolója szerint egyébként 1084 néző látogatott ki a budapesti Hidegkúti Nándor stadionba, a találkozó pedig 1-1-es döntetlennel ért véget.


HIRDETÉS

A nap következő meccsén, a Paks-Honvédon is hasonló trendeket lehetett megfigyelni. A nyitóképsorok egyikében a kapu mögötti szektorban a maszkok inkább vagy a fülön függtek, vagy áll alá csúsztak, míg a hosszanti lelátón ülő nézők zömében, a kiszolgáló személyzet tagjai pedig következetesen hordták a védőeszközt. A vendégszektorban egy 22. percben történt akciót követő lassításban például az látszott, a többség nem viselte megfelelően a maszkját. Hasonló volt a helyzet szemközti kapu mögötti szektorban, ahol a hazai keménymag foglalt helyet. A paksi Fehérvári úti stadionban egyébként hivatalosan 1701 néző látogatott ki, a hazaiak pedig 0-0-ás döntetlent játszottak a Honvéddal.

A nap legkomolyabb meccsének az esti Ferencváros-Újpest mérkőzés ígérkezett. A kötelező maszkviselésről szóló szabályoknak jó páran nem tettek eleget a derbire jegyet váltók közül: a közvetítésen többen is vagy nyakra húzott maszkban szotyoláztak a tömegben ácsorogva, de látszott az is, hogy sokan még arctakarásra alkalmas eszközt sem vittek ki magukkal az Üllői útra – még szurkolói sálat sem. A Nemzeti Sport beszámolója szerint 15 789 néző volt a mérkőzésen, a címvédő és listavezető Ferencváros 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet.

Címkék: foci, koronavírus, labdarúgás, maszkviselés, sportrendezvény


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest