HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szigorúbban ellenőrzik majd a maszkviselést

Szerző: | 2020. október 24., 18:36 | Belföld

Orbán Viktor maszkban (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szigorít a rendőrség a maszkviselés ellenőrzésekor – legalábbis erre utaltak egy válaszukban. A miniszterelnök pénteken jelezte, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek kell érvényt szereznie a hatályos jogszabályoknak.

Áttekintette az operatív törzs pénteken a maszkviselés szabályait – erről Orbán Viktor számolt be egy rövid videóban. Szavai szerint adtak elegendő türelmi időt, amíg mindenki megérthette, hogy „a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése”. – Utasítottam a belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak és érje le, hogy a maszkviselés általánossá váljon – fűzte hozzá a miniszterelnök. Ennél konkrétabbat azonban nem mondott.

Az Atv ezért megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot a konkrét lépéseket tudakolva. Az ORFK írásban azt közölte, hogy a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok betartásának ösztönzését célzó hatékonyabb, szigorúbb, de továbbra is arányos ellenőrzést határoztak meg. Tapasztalataik szerint elég a figyelmeztetés, sőt, az is megteszi a hatását, ha az érintett csak meglát egy rendőrt.


HIRDETÉS

Habár a rendőrség hatékonyabb és szigorúbb ellenőrzésről írt, azt már nem fejtették ki, hogy ez mit is jelent pontosan.

Az arcot és szájat eltakaró maszk viselése már egy jó ideje kötelező a tömegközlekedésen, a boltokban, plázákban, mozikban, színházakban, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Péntektől pedig kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

Címkék: koronavírus, maszkviselés, Orbán Viktor, Országos Rendőr-főkapitányság


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest