HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elindult az első repülőjárat Budapestről Budapestre

Szerző: | 2020. október 25., 18:43 | Belföld

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér madártávlatból (Fotó: Facebook/Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Világelsőként az ausztrál Qantas hirdetett „Flights to nowhere”, vagyis sehova sem tartó repülőutakat azoknak, akik a koronavírus-járvány közepette nem bírják már a repülés élménye nélkül. Az első hallásra környezetvédelmi rémálomnak, fölösleges luxusnak tűnő kezdeményezésben van ráció: egyrészt a járatok az ország nevezetességei fölött repülnek át, másrészt a repülőgépek folyamatos üzemre vannak tervezve, ezért ha túl sokat állnak, komoly meghibásodások következhetnek be.

A pandémia idején is meg kellett reptetni a gépeket bizonyos időközönként a fenti okok miatt, no meg azért is, hogy ne veszítsék el a repülési alkalmassági vizsgájukat. Hasonló a helyzet a személyzettel is: a pilótákat és a földi kiszolgálókat is tréningben kell tartani. Egyébként Ausztráliában az első jegyek pillanatok alatt elfogytak az élményrepülésre.

Európában először a ferihegyi Aeropark hirdetett hasonló lehetőséget a Smartwings légitársasággal és a Budapest Airport támogatásával. A közel hatvan perces sétarepülésen az ígéretek szerint a harmincötezer forintos, ablak melletti jegyet váltó utasok felülről láthatták a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és természetesen Budapestet is. A folyosóra szóló jegyek 26 ezer forintba kerültek, és összesen három ilyen repülést terveztek – a repülőtér adatai szerint a járatok reggel 10:18-kor, majd 12:10-kor és 14:08-kor szálltak fel.


HIRDETÉS
A Budapest-Budapest hatvanperces sétarepülés vasárnapi járatai (Forrás: bud.hu)

Az érdeklődőket a repülőmúzeum Ikarus autóbuszai várták, azok vitték őket a 2-es terminálhoz. Az időjárás ugyan nem volt túl kegyes az első turnus utasaihoz vasárnap, de az élmények nem értek véget a landolással: repülőtér-látogatás és a repülőmúzeummal való ismerkedés színesítette a programot.

Címkék: Aeropark, Budapest Airport, koronavírus-járvány, Qantas, Smartwings


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest