HIRDETÉS
HIRDETÉS

Negyedmilliárd forint ment el 2019 eleje óta Orbán Viktor útjaira

Szerző: | 2020. október 26., 06:59 | Belföld

Orbán Viktor indul Brüsszelbe (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Összesen 256 millió forintot költöttek az adófizetők pénzéből tavaly év elejétől idén szeptemberig Orbán Viktor miniszterelnök és stábjának közügyekben végzett utazásaira – derült ki a Népszava adatigénylésére a Külügyminisztériumtól megkapott listából.

A kormányfő és kísérete 2019 év elejétől idén szeptemberig 55 alkalommal utazott külföldre, ez alatt összesen 93 napot volt távol Magyarországtól, azaz évi 250 munkanappal számolva minden ötödik munkanapon házon kívül volt – írja a lap.

A negyedmilliárd nagyobb része, 149 millió forint útiköltségre ment el, míg szállásra 95 milliót költöttek el. Az utak többsége egy napos volt.


HIRDETÉS

Az utazások közül a legdrágább az idén januári három napos indonéz kiküldetés volt, amikor a 12 fős küldöttség 80 millió forintba került az államnak.

A külügy tájékoztatása szerint 20 alkalommal repült Orbán Viktor a magyar honvédségi luxusrepülővel. Ám, hogy ez húsz le- és felszállást jelent-e, vagy húsz utazást, azt nem sikerült kideríteni a Népszavának a válaszból.

Címkék: hivatali út, Orbán Viktor, utazás


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest