Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gyurcsány Ferenc annak drukkol, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok elnöke

Szerző: | 2020. október 27., 10:58 | Belföld, Külföld

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációján a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Európának az az érdeke, hogy az USA elnöke Európában erős szövetségest lásson, ne pedig gyengíteni való ellenséget – erről írt közleményében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke. Az Amerikai Egyesült Államok polgárai november 3-án járulnak a szavazóhelyiségekbe, hogy 59. alkalommal megválasszák az USA elnökét.

HIRDETÉS - AIP

Gyurcsány szerint miközben a döntés kizárólag az USA állampolgárainak a joga, a döntés következményei az egész világra, így az Európai Unióra, és benne Magyarországra is erősen kihatnak. – Európának az az érdeke, hogy az egyre kevésbé biztonságos világunkban az USA a világtörténelem legsikeresebb katonai szövetsége, a NATO és a szolidaritás megerősítése, ne pedig gyengítése ellen dolgozzon. Európának az az érdeke, hogy az USA elnöke és kormánya a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság szellemében gyakorolja vezető szerepét a világban, ahelyett, hogy diktátorokat, autokratákat ölelne keblére és adna számukra nemzetközi legitimációt –írta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mint írta, ami Európa érdeke, az Magyarország érdeke is, és ami Magyarország érdeke, azt képviseli a Demokratikus Koalíció is. – Éppen ezért a Demokratikus Koalíció annak drukkol, hogy az amerikaiak döntése következtében Joe Biden legyen az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke – jelezte.

Orbán Viktor miniszterlenök több alkalommal is jelezte: Donald Trump újraválasztásának örülne. Sőt: nemrég Szijjártó Péter külügyminiszter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza fia korrupciógyanús ügyét, miután Biden azzal kritizálta Trumpot, a Magyarországhoz hasonló önkényuralmi rendszereket ölel a keblére.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Amerika, Amerikai Egyesült Államok, amerikai elnökválasztás 2020, Gyurcsány Ferenc, Joe Biden, USA


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest