Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kórházban ápolják Berettyóújfalu koronavírusos polgármesterét

Szerző: | 2020. október 27., 13:02 | Belföld

A felújított Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban 2013. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Koronavírus-fertőzések miatt október 26-án be kellett zárni a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház sebészeti osztályát – értesült a Debreciner.hu. Információik szerint az intézmény több dolgozója, köztük a főnővér és két sebész szakorvos is megbetegedett. A kórház internetes oldalán egyelőre nincs erről semmiféle tájékoztatás és a helyi önkormányzat is csak annyit közölt az újsággal, hogy hivatalosan nem értesültek a dolgozók megfertőződéséről. Mivel semmilyen jogviszony nem köti őket az intézményhez, ezért adatszolgáltatást sem kérhetnek tőlük.

Ugyancsak a Debreciner számolt be arról is, hogy koronavírusos megbetegedés miatt kórházba került Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. A településvezető a Facebookon

Nem a berettyóújfalui az egyetlen intézmény, ahol konkrét következményei vannak a járványnak. A budapesti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) már közölte, hogy a hosszú hétvégén intézetükben több betegnél is koronavírus fertőzést igazoltak a tesztek. Ezért a jelenlegi helyzet megoldásáig a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik. Az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátják és a már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégzik.


HIRDETÉS

Címkék: Berettyóújfalu, Gróf Tisza István Kórház, kórház, koronavírus, Muraközi istván


HIRDETÉS
115-en elhunytak, 6360 új fertőzöttet találtak

115-en elhunytak, 6360 új fertőzöttet találtak

649-cel nőtt az aktív fertőzöttek száma, a gyógyultaké pedig 5596-tal – ám az ő esetükben szerdán adatszolgáltatási hibára hivatkozva nem közöltek adatot. A kórházban ápoltak száma 181-gyel, a lélegeztetőgépen lévőké pedig 16-tal csökkent.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest