Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Koronavírus miatt kénytelen műtéteket halasztani egy budapesti kórház

Szerző: | 2020. október 27., 09:50 | Belföld

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet épülete (Fotó: Országos Klinikai Idegtudományi Intézet - OKITI / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Sajnálatos módon a hosszú hétvégén intézetünkben több betegünknél is koronavírus fertőzést igazoltak az elvégzett szűrési célú tesztek – jelentette be oldalán az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI), amit a Portfolio vett észre. Mint írták, a jelenlegi helyzet megoldásáig a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik, de az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátják. Emellett a már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégzik.

A koronavírusos, kiszűrt betegekkel kapcsolatban azt közölték: elkülönítették őket és a járványügyi protokolloknak megfelelően megtörtént a kontaktkutatás. – A pozitív betegek mindegyike panasz- és tünetmentes. Az érvényes eljárásrend szerint, mivel az érintett betegek már nem igényelnek idegsebészeti ellátást, van, akit visszahelyezünk küldő intézményébe, vannak, akik otthonukba távozhatnak. A még intézetünkben tartózkodó pozitív betegeket az eljárásrendnek megfelelő módon elkülönítjük – jelezték.

Egyébként a hétfőn életbe léptetett korlátozások nem érintik az OKITI neurológiai, gyermek idegsebészeti és járóbeteg-ellátási tevékenységét.


HIRDETÉS

Címkék: koronavírus, OKITI, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest