Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megdönteni Orbán Viktort

Szerző: | 2020. október 28., 06:00 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Míg a konzervatív-polgári világból már ketten is bejelentkeztek miniszterelnökjelölt-jelöltnek, vagyis Orbán Viktor 2022-es kihívójának – Márki-Zay Péter és Pálinkás József –, a baloldalról egyelőre inkább csak sejtetések hallatszódtak. Gyurcsány Ferenc például az augusztus 27-ei HVG-ben azt válaszolta a lap kérdésére, „nem kizárt”, hogy feleségét, a Demokratikus Koalíció jelenlegi EP-képviselőjét indítanák egy ilyen megmérettetésen a DK színeiben. Karácsony Gergely ellenben épp a minap mondta ki újra, hogy jól érzi magát a főpolgármesteri székben.

(…)

Nagy kérdés – immár inkább rövid, mint középtávon, hiszen az idő fogy –, hogy a baloldaliként emlegetett pártok, mindenek előtt a DK mit lép. Eljuthatnak-e arra a felismerésre, hogy Dobrev Klára (vagy bárki más a soraikból) nem lesz képes több embert megszólítani, aktivizálni, így pedig a vereség borítékolható Orbán Viktor ellen, a vereség pedig egyértelműen a DK-ra ég rá.


HIRDETÉS

Bevállalják-e ennek a kockázatát, vagy inkább úgy döntenek: elfogadnak egy kritikus konzervatívot jelöltnek, számolva azzal, hogy az eredménytől függetlenül maga a DK megőrizheti az ellenzék, illetve győzelem esetén a kormányváltó összeborulás legbefolyásosabb szerepét. Fontos szempont az is, hogy a két konzervatív jelölt egyike sem könnyen besorosozható, belibernyákozható – így hiába veszi őket nehéztüzérség alá a propaganda, jelen ismereteink szerint nehezebb lesz sebet ejteni rajtuk.

A már bejelentkezett miniszterelnök-jelöltek nyilatkozatairól, a helyzet bemutatásáról és elemzők véleményéről szóló terjedelmes beszámolónkat elolvashatja a Magyar Hang október 22-én megjelent 2020/43. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/43. számban? Itt megnézheti!

Címkék: 2022-es országgyűlési választás, Dobrev Klára, ellenzéki együttműködés, előválasztás, közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter, Pálinkás József


HIRDETÉS
Így éltem túl a Covidot

Így éltem túl a Covidot

A legidegőrlőbb az, hogy ha ezt elkapja az ember, teljesen magára van hagyva. A háziorvos nem jöhet ki a fertőzött otthonába, a kormányhivatalnak csak alanyok vagyunk, az állam minden pórusával azt üzeni: egyedül vagy ebben a háborúban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest