Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az éttermekben és a kocsmákban is kötelező lesz a maszk

Szerző: | 2020. október 29., 12:21 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS


November 2-ától a vendéglátó- és szórakozóhelyekre is kiterjesztik a maszkviselési kötelezettséget – derült ki az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. A rendelkezés érvényes lesz a sportrendezvények vendéglátó részeire is. A maszkokat csak az étel és ital fogyasztása során lehet levenni.

Emellett a nyilvános zenés-táncos rendezvényeken is kötelező lesz maszk. Az az állampolgár, aki ezeket a szabályokat megszegi, szabálysértést valósít meg. Az üzemeltető, aki nem tesz meg mindent a szabályozás betartására (azaz nem hívja fel a szabályszegőt a jogellenes magatartás megszüntetésére és kísérli meg kivezettetni) akár az üzlet, szórakozóhely, étterem bezárásával is sújtható. Az ellenőrzéseket pedig kereskedelmi hatóságként a rendőrség is elvégezheti.

A csütörtöki tájékoztatón nem vett részt Müller Cecília országos tiszti főorvos. Helyette a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője, Galgóczi Ágnes volt jelen. Ő elmondta, további mintavételi helyek felállításáról döntöttek, a Belügyminisztériummal közösen 200 egységet hoznak létre.


HIRDETÉS

A gyermekeknek adható influenzaoltások most pénteken jutnak el a kormányhivatalokhoz, innen igényelhetik a háziorvosok. Az elmúlt hetekben ugyanakkor már felmerült, hogy bár mindenki számára ingyenes oltást ígértek, de egyes helyeken a háziorvosok szűkebb kapacitással számolnak. A koronavírus kapcsán Galgóczi kifejtette azt is, nagyjából hat hónapig védett valaki az újrafertőződéstől.

Kérdés érkezett az egészségügyi dolgozók átirányításáról. Az osztályvezető kifejtette, ez eddig 933 dolgozót érintett, a kórházak ugyanakkor fel vannak készülve a betegek ellátására.

Címkék: Galgóczi Ágnes, koronavírus, kötelező maszkviselés, maszkviselés, operatív törzs, vendéglátóhelyek


HIRDETÉS
Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

A Homok a szélben és az Érints meg népszerű előadója hatvankilenc éves volt. Énekelt a Korálban, benne volt a Neotonban és a Taurus XT-ben is. Két hete küzdött a koronavírussal.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest