Felhős, esős csütörtökkel folytatódik az ősz

Felhős, esős csütörtökkel folytatódik az ősz

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt keleten helyenként szakadozottabb lehet a felhőtakaró csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése.

A késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar is kialakulhat. Késő délutántól északnyugat felől megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Az Időkép szerint csütörtök reggel szinte országszerte párás, ködös lesz a levegő, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, így fejfájás, görcsös panaszok, illetve keringási problémák jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A borongós, többfelé csapadékos délutánon a gyulladásos panaszok is intenzívek lehetnek, illetve a levertség, fáradékonyság is gyakori lehet.