Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Azonnali: Fideszes EP-képviselőknek dolgoztak a Mandiner szerzői

Szerző: | 2020. október 29., 20:53 | Belföld

Fotó: Trócsányi László Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A Mandiner több szerzője is fideszes képviselők asszisztenseként dolgozik, és előfordult már, hogy saját főnökükkel készítettek interjút a lapba – derült ki az Azonnali cikkéből. A lap azután nézett utána az EP-képviselők bedolgozóinak, hogy múlt héten a 444 megírta, Ceglédi Zoltán a momentumos Donáth Anna külsős tanácsadójaként dolgozik. A cikk beszámolt arról is, hogy a momentumos Mécs János és Szakács András politológus szintén segíti Donáth felkészülését. Szakács több cikket is írt már az Azonnalira, korábban pedig a Méltányosság Politikaelemző Központnál dolgozott. Az Azonnali a cikk szerint nem tudott a Donáth-féle munkáról, de ha Szakács ezután ír nekik, és még aktuális lesz a munka, azt fel fogják tüntetni.

Szintén így tesznek majd Böcskei Balázs esetében, akinek a cége bedolgozik mind a négy DK-s EP-képviselőnek. Molnár Csaba, Dobrev Klára, Rónai Sándor és Ara-Kovács Attila is megbízta különböző feladatok ellátásával a Respublica Kft.-t. A DK EP-delegációjának kommunikációs vezetője elmondta, Böcskei cége szakpolitikai kutatási, elemzési, tanácsadási feladatokat végez, szakértői anyagokat készít számukra. A mostani európai parlamenti ciklus kezdete óta végzi ezt a feladatot a Respublica. A kommunikációs vezető kiemelte, szolgáltatói szerződést kötöttek Böcskei cégével, munkajogi viszonyban nem állnak. Böcskei a lap érdeklődésére elmondta, személyesen is végez szakértői munkát a cégnél, eseti jelleggel.

HIRDETÉS - AIP

Az Azonnali kiderítette azt is, hogy a Mandiner több szerzője munkakapcsolatba került fideszes EP-képviselőkkel. A Mathias Corvinus Collegiumon tanult Jereb Botond 2019 júliusa óta Járóka Lívia egyik helyi asszisztense. Jereb eközben szeptemberben újságíróként értékelte az Európai Bizottság új migrációs csomagját, de az asszisztensi munkáját nem tüntették fel. Ezt az Azonnali érdeklődése után viszont – utólag – megtették. Jereb tavaly júliusban még interjút is készített Járókával, de az asszisztensi munkáról itt azóta sem tettek említést. Jereb neve nem szerepel már a Mandiner impresszumában, de alkalmanként szokott írni a lapnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Szintén a Mandiner rendszeres szerzője Sándor Lénárd, aki egyben Trócsányi László asszisztense. Ő is készített már a lap számára interjút a főnökével, de a munkakapcsolatot itt sem jelezték külön.

Az Azonnali megkereste a Mandiner.hu főszerkesztőjét, Rajcsányi Gellértet, ő viszont azt állította, nincs mire válaszolnia. Ezt követően sok sikert kívánt a cikkhez, majd bontotta a vonalat.

A KDNP-s Hölvényi György bedolgozói között már Meszleny Zitát találjuk, aki korábban szintén dolgozott a Mandinernél, illetve a jezsuita A Szívnél. A Jezsuita Kiadó úgy reagált, tudtak róla, hogy Meszleny igazgatja Hölvényi közösségi médiás oldalait, de az újságíró a lapban nem politikai témában írt, ezért nem is tartották relevánsnak feltüntetni ezt a munkát. Meszleny jelenleg a Magyar Krónikába ír, szintén nem politikai témában.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Böcskei Balázs, Hölvényi György, Jereb Botond, Mandiner, Meszleny Zita, Rajcsányi Gellért, Sándor Lénárd, Szakács András, Trócsányi László


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest