Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Karácsony Gergely: Ha ezt megakadályozza a kormány, akkor hadat üzen a budapestieknek

Szerző: | 2020. október 29., 14:11 | Belföld

Karácsony Gergely és Tüttő Kata 2020. október 29-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szerdán kiderült, hogy a kormány nem támogatja azt a javaslatot, amelyet egyébként a kormány tisztviselői készítettek elő két héttel ezelőttre a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésére, ezért le kell mondani a fővárosnak arról, hogy újabb korszerű trolikat szerezzen be – jelentette be csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester. Három milliárd forintban át is csoportosítottak kudarcos uniós támogatásokat. – Erre az ígéretre, úgy látszik, nem emlékeznek már a kormányoldalon, ez is egy elszállt ígéret a sok közül – mondta.

Felidézte, hogy kormány korábban azt is megígérte, hogy az 50-50 troli és villamos beszerzését is kifizeti, de ezt sem tartotta be.

A fővárosi önkormányzat megalkotta a zöld járműbeszerzési programját, amelynek keretében 50 új villamos és 50 új troli szolgálná a lakosság kényelmét, Ennek érdekébe előkészítettek egy megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal, amelynek értelmében a főváros egy rendkívül kedvező, visszatérítendő támogatás formájában meg tudná vásárolni ezeket a járműveket.


HIRDETÉS

Ehhez pontosan tudjuk, hogy kell a kormány jóváhagyása, de úgy tűnik, hogy a kormány még azt sem engedi meg, hogy a főváros helyettük vásárolja meg ezeket a járműveket, innentől kezdve nem tudunk másra gondolni, minthogy a kormánynak nem érdeke az, hogy Budapest fejlődjön – fogalmazott.

Nem adjuk fel a küzdelmet, hogy ezt a kiváló lehetőséget elszalasszuk, ezért újra a kormány asztalára tesszük ennek a fejlesztési hitelnek a programcsomagját, melyben 50 új troli és 50 új villamos beszerzését valósítanánk meg – mondta. Hozzátette: ezzel elindítanánk Budapestet a XXI. századi fejlődés útján.

Ha a kormány nem állja a szavát és nem fizeti ki az összeget, akkor legalább azt tegye lehetővé, hogy a főváros európai uniós hitelkeretből megvásárolhassa ezeket. Ha ezt is megakadályozzák, akkor nyilvánvalóan hadat üzennek, nem a Fővárosi Önkormányzatnak, hanem a budapesti polgároknak – mondta.

Arról is beszélt a főpolgármester, hogy az elmúlt napokban a kormány több ígéretet is tett arra, hogy a fővárostól elvett pénzekből fedezve számos fejlesztést fog majd végrehajtani. „Nyilván fontos, hogy a kormánynak kedves oligarchák beruházásaihoz fejlesszük a közösségi közlekedést, de az igazán fontos fejlesztés ezeknek a troliknak és villamosoknak a beszerzése lenne” – mondta ironizálva.

Címkék: Budapest, Karácsony Gergely


HIRDETÉS
Trükk

Trükk

Tevlák Dénes zászlós az órájára nézett, rég elmúlt 8. Az egy dolog, hogy nem emlékezett, Szopsits néni valaha is említette volna, hogy kutyájuk lett. De hogy még soha nem látta egyedül, Szopsits bácsi nélkül az utcán, abban biztos volt. Valami itt gyanús…

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest