Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Magyar Bankholding Zrt. néven gigabank jön létre hamarosan

Szerző: | 2020. október 30., 19:33 | Belföld, Gazdaság

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Takarék csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank csoport tulajdonosai a korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve pénteken befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, valamint döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba.

HIRDETÉS - AIP

E lépés azt jelenti, hogy hamarosan Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jön létre, amelynek konszolidált értéke meghaladja a 740 milliárd forintot. Az új bankcsoportban a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB tulajdonosai pedig 37,69 százalék erejéig lesznek tulajdonosok. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az új alakulat nemcsak belföldön szeretne vezető szerepre törni, de tőkerejénél fogva a külföldi terjeszkedés is tervei között szerepel.

A Társaság igazgatósági elnöke Barna Zsolt, vezérigazgatója Vida József lesz, akik közösen irányítják majd a stratégiai tervezési munkákat. Az igazgatóság további tagjai: Balog Ádám, Lélfai Koppány és Tajthy Attila.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balog Ádám, Budapest Bank, MKB Bank, Takarék csoport, Vida József


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest