HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyar Bankholding Zrt. néven gigabank jön létre hamarosan

Szerző: | 2020. október 30., 19:33 | Belföld, Gazdaság

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Takarék csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank csoport tulajdonosai a korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve pénteken befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, valamint döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba.

E lépés azt jelenti, hogy hamarosan Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jön létre, amelynek konszolidált értéke meghaladja a 740 milliárd forintot. Az új bankcsoportban a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB tulajdonosai pedig 37,69 százalék erejéig lesznek tulajdonosok. 

Az új alakulat nemcsak belföldön szeretne vezető szerepre törni, de tőkerejénél fogva a külföldi terjeszkedés is tervei között szerepel.


HIRDETÉS

A Társaság igazgatósági elnöke Barna Zsolt, vezérigazgatója Vida József lesz, akik közösen irányítják majd a stratégiai tervezési munkákat. Az igazgatóság további tagjai: Balog Ádám, Lélfai Koppány és Tajthy Attila.

Címkék: Balog Ádám, Budapest bank, MKB Bank, Takarék csoport, Vida József


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest