Mindaz, ami az SZFE körül történik, Vidnyánszky Attilának a legkínosabb – Interjú Hajós Andrással

Mindaz, ami az SZFE körül történik, Vidnyánszky Attilának a legkínosabb – Interjú Hajós Andrással

Hajós András (Fotó: Hajós András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha apáék ilyen tökösek lettek volna 20-30 éve, lehet, hogy nektek most nem kéne. De ez most a ti jövőtök, és apa azt üzeni, hogy nincs veletek semmi baj, sőt – október elején Hajós András énekes-televíziós műsorvezető ezzel a gondolattal nyitotta meg a színművészetis diákok egyetemi autonómiáért folytatott demonstrációját. Hajós a hallgatók október 23-ai felvonulásán is ott volt a tömegben, az esemény után a tízezres tüntetés tanulságairól kérdeztük.

Hallatni kell a hangunk, mert a gyerekeink generációja mintha ugyanabba a szomorú kompromisszumba kényszerülne, mint ’56 után a kádári Magyarország lakói, a mi szüleink. Kis lakás, kis nyaraló, kis élet, kis karrier – a népet, aki hallgat, békén hagyja a hatalom – erről beszélt lapunknak adott interjújában Hajós András a színművészetis hallgatók október 23-i rendezvénye után. Az ismert énekes, műsorvezető még azt is hozzátette, hogy borzasztó káros, ha úgy nőnek fel generációk, hogy nem hisznek a lázadásban, az ellenállásban.

(...)

Hajós András beszélt arról is, hogy mindaz, ami az SZFE körül történik, Vidnyánszky Attilának a legkínosabb. A legnagyobb hibát és ostobaságot ő követte el. Szerinte a kurzusnak meg kellene értenie, hogy nem lehet mindenkit csokkal, hűtőcsereprogrammal, áfakedvezménnyel megvenni.

Hogyan látja a hallgatók kiállását? Mennyire éri el a tiltakozás az emberek ingerküszöbét? A tömeges megmozdulások segíthetik az SZFE ügyét? A diákok tárgyalóasztalhoz kényszeríthetik a kormányt, amely látványosan elzárkózik az ügytől? Mi vethet véget a patthelyzetnek?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang október 30-án megjelent 2020/44. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/44. számban? Itt megnézheti!