Karácsonyék a járvány miatt egyelőre csak személyesen tudták kitüntetni Demszkyt és Tarlóst

Karácsonyék a járvány miatt egyelőre csak személyesen tudták kitüntetni Demszkyt és Tarlóst

Karácsony Gergely megválasztott és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkapták díszpolgári kitüntetéseket Budapest volt főpolgármesterei: Demszky Gábor és Tarlós István – derül ki Karácsony Gergely, a főváros jelenlegi vezetőjének szombati videójából, melyet a budapesti önkormányzatiság 30. évfordulója kapcsán töltött fel. Ebben Karácsony elmondta, pártállástól függetlenül mindenkit szerettek volna meghívni az évfordulós ünnepségre, aki az elmúlt 30 évben a fővárosi közgyűlés tagjaként szolgálta a fővárost, és ekkor adták volna át Tarlós és Demszky díszpolgári címét is.

Ám ezeket a terveket a járvány meghiúsította, ezért mint a videóból látható, az érintettek külön-külön kapták meg személyesen Karácsonytól a kitüntetést. Demszky kitüntetésére a DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes kísérte el Karácsonyt, Tarlóséra pedig az MSZP-s Tüttő Kata, aki ugyancsak helyettese.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/1048959678872547/

Karácsony elmondta: a hazát lehet jobbról és balról is szeretni, de úgy nem, hogy kétségbe vonják mások haza szeretetét. – Van bajunk elég, ne tetézzük azzal, hogy száműzzük a politikából a méltányosságot, a vitákat, a racionális érvelést és egymás jóhiszeműségének az elfogadását – mondta.

Arról is beszélt: a fővárosi önkormányzat talán a legnehezebb időszakát éli át, amikor egyszerre kell szembe néznie az elmúlt évtizedek legnagyobb egészségügyi és gazdasági válságával. Hozzátette: sajnos azzal is szembe kell nézniük, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben a kormány nem partnere, hanem inkább úgy tűnik, ellenfele a fővárosi önkormányzatnak. Emlékeztetett, az elmúlt évtizedekben a főváros több jogkörét is elvette a kormány, például „elkerültek a kórházak, mindenki döntse el, hogy ez a kórházi ellátás minőségét rontotta vagy javította”, és ehhez hasonlóan az iskolák is az államhoz kerültek.