Zalaegerszeg hét anyakönyvvezetőjéből hat karanténba került

Zalaegerszeg hét anyakönyvvezetőjéből hat karanténba került

Koronavírus-vizsgálathoz szükséges mintavételre képeznek ki olasz katonákat (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zalaegerszegen hét anyakönyvvezetői szakvizsgával rendelkező kolléga látja el a feladatokat, akik közül hat fő megbetegedés, illetve fertőzött személlyel való kontakt okán múlt héttől távol volt – derült ki a zalaegerszegi polgármesteri hivatal Magyar Hang kérdésére adott válaszából. Lapunk azt követően fordult az önkormányzathoz, hogy úgy értesültünk, több anyakönyvvezetőjük érintett lehet a megbetegedésben.

Mint az önkormányzat írta, a távollévő hat főből öt esetben az elvégzett teszt Covid-fertőzést mutatott ki. Hogy a hiányzó kollégák nélkül hogyan tudták biztosítani a feladatok ellátását, arra úgy válaszoltak: „az osztályvezető közreműködésével az anyakönyvi szakvizsgával rendelkező kolléga látta el. November 2-től karantén feloldás után újabb anyakönyvvezető lépett munkába.”

Végül hogy általánosságban az önkormányzat milyen lépéseket tud tenni dolgozói védelmében, arra konkrétumok részletezése nélkül úgy feleltek:  „a hivatal működése során a védekezéshez előírt minden járványügyi intézkedést maradéktalanul megtett és betartat”.

A hétfői adatok szerint újabb 70 áldozata van a koronavírusnak Magyarországon, míg több mint 3500 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában. A vírus miatt egyébként egy 28 éves, nyolcadik kerületi képviselő is elhunyt, Balogh Lajos Paci.