Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Zacher Gábor: Az ingyenes parkolás maga a halál

Szerző: | 2020. november 05., 16:40 | Belföld

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszakai kijárási korlátozásnak túl sok értelme nincs, az ingyenes parkolás pedig maga a halál, iszonyú káoszt teremt – mondta a Klubrádióban Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos, aki szigorúbb intézkedéseket sürget.

HIRDETÉS - AIP

Élesen bírálta a kormányfő által minap bejelentett lépéseket, amelyek közül az ingyenes parkolásról azt mondta, az egyenesen maga a halál – írta az adást szemléző 24.hu.

Az ismert szakértő szerint legalább a középiskolákban át kellene állni az online oktatásra, a kijárási korlátozást időben ki kellene terjeszteni, nem csak hajnalra elrendelni, vissza kellene állni az idősávos vásárlásra, elnapolni minden halasztható egészségügyi beavatkozást, mert a frontvonalban elfogynak az orvosok, ápolók, szakdolgozók.

Mint fogalmazott: hely, gép, gyógyszer van, ember nincs, márpedig az intenzív terápia, a fertőző betegek ellátása, a lélegeztetés olyan  speciális szakterület, amit nem lehet egy délután megtanulni. A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva – hangsúlyozta. Szerinte őszinte kommunikáció kell, hogy az emberek tudják, mivel állnak szemben, megértsék a védekezés fontosságát.

Ami a sportrendezvényeket illeti, Zacher ironikusan megjegyezte: persze a stadionokban mindenki be fogja tartani a távolságot, nyilván mindenki viseli majd a maszkot szabályosan, még a páholyokban is.

Az új egészségügy szabályozásról elmondta, ha a törvényben így marad a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív, a sürgősségi ellátás és a mentőszolgálat összeomlik.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: idősávos vásárlás, ingyenes parkolás, koronavírus, online oktatás, Zacher Gábor


NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest