Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Baranyi Krisztina: Szintet léptünk

Szerző: | 2020. november 06., 20:17 | Belföld

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Eddig csak egy-két osztály karanténba helyezéséről volt hírem a kerületben. Most úgy tűnik, szintet léptünk: ma az egyik iskolánk teljes felső tagozata és még egy alsós osztálya is karanténba került” – írja Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester Facebook-bejegyzésében.

HIRDETÉS - AIP
https://www.facebook.com/baranyikrisztinakepviselo/posts/1784703308335617

Ennél több információt nem osztott meg a polgármester, így nem lehet tudni, mely iskoláról van szó. Mindenesetre a pedagógusok már jó ideje félnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az iskolák bezárást követeli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A PDSZ egy állásfoglalást is közzétett, amelyben arról írtak: kritikus a helyzet az oktatásban, és most már nincs más megoldás, mint visszaállítani a digitális munkarendet minden intézményben. 

– A járvány akadálytalanul terjed. Az ország minden részéről keresnek bennünket, követelve az intézménybezárást, és egyre gyakrabban kérik ezt szülők is, akik aggódnak amiatt, hogy a gyermekük hazaviszi a vírust. Márpedig ha a szülő megbetegszik, netán kórházba kerül, az nemcsak bevételkieséshez, hanem akár tragédiához is vezethet. Rengetegen vannak táppénzen a kollégák közül, és a helyettesítés egyre nehezebben megoldott. Olyan, mintha orosz rulettet játszanának velünk, és egyre több tölténnyel! – háborgott a Blikknek Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

Komolyabb fellépést vár a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is. Szabó Zsuzsa elnök azt mondta, a tavaszihoz hasonló teljes iskolabezárást nem tartanák jónak, viszont ott, ahol akár csak egy fertőzött diák, tanár vagy más iskolai dolgozó van, legalább tíz napra azonnal el kellene rendelni a távoktatást. Azok pedig, akik karanténba kerültek, csak negatív vírusteszt birtokában mehessenek vissza az intézménybe.

A Szülői Hang tízezer szülővel készített felméréséből is az derül ki, hogy a válaszadók többsége támogatná a bezárást, ha látnának garanciát arra, hogy ezzel a lépéssel nem veszítenék el munkahelyüket.

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán jelentette be, hogy a főváros 100 ezer antigén tesztet szerez be, és ebből a a pedagógusoknak és valamint az oktatást segítő munkatársaknak is biztosítják az önkéntes szűrés lehetőségét.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Baranyi Krisztina, iskola, karantén, koronavírus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest