Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gyorstesztekkel szűri koncertjei előtt közönségét a Budapesti Fesztiválzenekar

Szerző: | 2020. november 06., 09:03 | Belföld

Fischer Iván (Fotó: Stiller Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) folyamatosan azon dolgozik, hogy a koronavírus-járvány idején a lehető legbiztonságosabb feltételeket teremtse meg közönsége számára, ezért a jövőben – amíg azt a járványhelyzet megköveteli – koncertlátogatóik a hangversenyek előtt gyorsteszten vesznek részt az adott helyszíneken – derül ki a BFZ Magyar Hanghoz eljuttatott közleményéből.

HIRDETÉS - AIP

– Azt szeretném, hogy a BFZ koncertjein mindenki teljes biztonságban legyen, hogy egyértelműen kizárjuk a fertőzés veszélyét. A nézőtéren és a színpadon is csak negatív teszttel rendelkező emberek lesznek, a vírus nem juthat be a termekbe! Így mindenki félelem nélkül adhatja át magát a zene élvezetének. Jöjjenek el a Biztonságos Koncertekre! – írta Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A hangversenyekre érkezőket antigén gyorstesztekkel tesztelik, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak a jövőben. A részletekről a közönség tagjai hírlevélben és a zenekar honlapján kapnak majd tájékoztatást.

Mint írták, a Biztonságos Koncertek bevezetésének gondolatát a Fővárosi Önkormányzat is támogatja. Az első tesztelt koncertek a Zenés körút című új hangversenysorozat és a Zene éjszakája eseményei lesznek. A Zene éjszakáját idén november 17-én rendezi meg a Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, a Budapest Nap alkalmából.

– A főváros vezetése továbbra is a széleskörű és rendszeres tesztelést és a korrekt tájékoztatást tartja a legfontosabbnak a koronavírus terjedése elleni küzdelemben, ezért az első pillanattól üdvözli a Fesztiválzenekar „Biztonságos Koncert” koncepcióját. Biztos vagyok benne, hogy a művészet, a zene segít a léleknek elviselni ezt a bizonytalan időszakot, és éppoly fontos ez most, mint a fizikai biztonság. Vigyázzunk egymásra, a művészekre, és tartsuk életben a fővárosi kulturális életet, ameddig és amennyire ebben a helyzetben lehetséges” – írta a közlemény szerint Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

Karácsony Gergely egyébként szerdán jelentette be, 100 ezer antigén-tesztet szerez be a főváros, ennek felét pedig a kerületek rendelkezésére bocsátja, kérve őket, a fővárosi pedagógusoknak is biztosítsanak ebből tesztelési lehetőséget.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapesti Fesztiválzenekar, Fischer Iván, Gy. Németh Erzsébet, gyorsteszt, járvány, koronavírus, kultúra, szűrés, zene


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest