Semjén Zsolt rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi

Semjén Zsolt rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs tárca nélküli miniszter az Országgyûlés plenáris ülésének kezdete elõtt 2018. május 18-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10-ére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadása érdekében – írja az MTI. A rendkívüli jogrend ismételt bevezetését Orbán Viktor kormányfő rendelte el kedden este.

A parlament honlapjára felkerült javaslat – melyről a kormánypártok az ellenzék parlamenti frakcióival is egyeztettek – tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején. A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelme érdekében hirdette ki.

A kormány rögzítette, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. Az intézkedések között döntött a kabinet a többi között a kijárási korlátozásról éjfél és reggel 5 óra között, valamint rendezvények megtartásának korlátozásáról, a maszkviselés szabályainak szigorításáról, a parkolás ingyenessé tételéről.