„Gyakorlatilag térdre rogyott” Csorna egészségügyi ellátása

„Gyakorlatilag térdre rogyott” Csorna egészségügyi ellátása

Fotó: Unsplash/Hush Naidoo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csorna négy felnőtt- és két gyermekkörzetéből mindössze kettőben van most hadra fogható orvos – írja a Kisalföld Antal Miklós háziorvos közösségi oldalán közzétett tájékoztatója alapján. Vele együtt három kollégája fertőződött meg a koronavírussal, egy negyedik doktor pedig még hetekkel ezelőtt elhunyt.

– A betegek ellátása nem kerülhet veszélybe és térdre rogyva is, de tesszük a dolgunkat – hangsúlyozta Balázs Mihály, a háziorvosi kollegiális rendszer területi vezetője, Bágyogszovát háziorvosa, aki most besegít a helyettesítésbe. Hozzátette: A vírussal küzdő kollégáink is dolgoznak egyébként otthonról, hiszen a receptfelírást megoldják, a beutalókat és a táppénzes papírokat intézik. Ez is nagy segítség.

Balázs Mihály arról is beszélt, hogy egy orvos korábban csak két negatív teszt után állhatott újra munkába. Ez komoly gondokat okozott, hiszen a teszt gyakran a betegség elmúltával is hosszú ideig pozitív lehet. A mostani rend szerint, ha nincs is két negatív teszt, a huszonegyedik nap után újra munkába állhatnak a doktorok.

Pődör István az egyedüli egészséges háziorvos most Csornán, ráadásul ő gyógyítja a farádi betegeket is. „Bírom, mert bírnom kell” – reagált a Kisalföld megkeresésére