Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Ötezer egészségügyi dolgozó készül elhagyni a pályát?

Szerző: | 2020. november 08., 20:43 | Belföld

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már több mint ötezer rendszerelhagyási nyilatkozatot kapott a Magyar Orvosok Szakszervezete, vagyis ennyi egészségügyi szakdolgozó mérlegelheti a pálya elhagyását – derült ki az RTL Klub Híradójából.

HIRDETÉS - AIP

Az Országgyűlés októberben fogadta el az egészségügyi jogviszonyról szóló új törvényt, amely tartalmazza az orvosi bérek emelését, de több rendelkezése miatt számos kritika érte. Ilyen az, hogy a dolgozók átvezényelhetők lennének, a másodállást pedig engedélyeztetni kellene. Ezek kapcsán a kormány mindig annyit mond, hogy a részletszabályokat külön rendeletben fogják megalkotni.

Tóth Judit, a MOSZ alelnöke úgy fogalmazott, hogy nincsenek tartalékok a rendszerben, minden egyes szakember hiányozna. Ha tömeges felmondások lesznek, akkor gyakorlatilag össze fog omlani az egészségügyi ellátás. Tóth Judit elmondása szerint az egészségügyi dolgozók a feladatukat szeretnék végezni, a koronavírussal szembeni küzdelemre szeretnének koncentrálni, nem pedig munkajogászokkal akarnak egyeztetni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a csatornával azt közölte, nem tartanak attól, hogy a törvény miatt tömegesen elhagynák a pályát az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók, illetve még tárgyalnak a részletekről.

Címkék: egészségügy, Emberi Erőforrások Minisztériuma, koronavírus, Magyar Orvosok Szakszervezete


„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

Az ellenzéki pártok sorra jelentik be jelöltjeiket a 2022-es voksolást megelőző előválasztásokra, ám decemberben egy civil is jelezte, megméretteti magát. Miért gondolja az otthonápolási díj emeléséért folytatott harc arca, Csordás Anett, hogy civilként a politika felé kellene indulnia? A Magyar Hangnak erről is beszélt.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest