Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Miközben Orbán Viktor bejelentette a részleges digitális oktatást, államtitkára a hagyományos oktatás folytatásáról írt

Szerző: | 2020. november 09., 11:21 | Belföld

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án (Fotó: MTI/Kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

HIRDETÉS - AIP

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni. A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból – hangsúlyozta a köznevelési államtitkár.

Rámutatott: az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik – mutatott rá.

Hangsúlyozta, a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás. Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az „akciózást”, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést – jelentette ki a köznevelési államtitkár.

Orbán Viktor hétfő délelőtt jelentette be az újabb korlátozó intézkedéseket, ezek egyike, hogy a középiskolákban 8. osztály felett digitális oktatás lép életbe kedd éjféltől. Mindenhol. függetlenül attól, hogy van-e fertőzött az érintett iskolában.

(MT)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: digitális oktatás, koronavírus, Maruzsa Zoltán, oktatás, PDSZ


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest