Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elutasították a feljelentést, nem emelnek vádat Borkai Zsolt ellen

Szerző: | 2020. november 10., 13:53 | Belföld

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűncselekmény hiányában elutasította a Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselőjének tavalyi feljelentését a a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ellenzéki politikus arra hivatkozva tett feljelentést, hogy Borkai Zsolt, a botrányos körülmények között távozott győri polgármester, hivatali kötelességét megszegve, a fia részére nyújtott anyagi előny ellenében az Audi-gyár helyi ipari parkkal határos földterületeken való bővítéséről információt szolgáltatott egy vele a magánéletben is kapcsolatban álló személynek, aki így az adott területet felvásárolta, majd a győri önkormányzat közreműködésével történt átminősítésüket követően továbbadta az Audi magyar leányvállalatának.

HIRDETÉS - AIP

Polt Péter legfőbb ügyész Tordai Bence, a PM országgyűlési képviselőjének kérdésére adott válasza szerint az Audi-gyár bővítésének ügyében még nyomoz a rendőrség vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt, gyanúsítottat azonban egyelőre nem hallgattak ki. Polt Péter hozzátette, az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van, az irányítást csak akkor ragadhatja magához, ha a gyanúsítottak vizsgálata véget ért. A kihallgatásig tartó felderítési szakaszban a nyomozó hatóság dolga kideríteni, történt-e bűncselekmény.

A győri telekügyet a Hvg tárta fel korábban részletesen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Borkai Zsolt, Polt Péter, Szabó Tímea


Fogd rá az EU-ra!

Fogd rá az EU-ra!

A „fogd rá a nyuszira!”-típusú Brüsszel-hibáztatásnak a legékesebb példája Lázár János nyilatkozata, aki szerint míg a kormány által beszerzett keleti vakcinák 600 ezer magyar életét mentették meg, addig a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest