100 ezer forintos jutalom a fővárosi idős- és hajléktalanellátásban dolgozóknak

100 ezer forintos jutalom a fővárosi idős- és hajléktalanellátásban dolgozóknak

Tájékoztató felirat a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthona bejáratán 2020. április 8-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

100 ezer forintos juttatást kapnak a fővárosi fenntartású idősotthonok és hajléktalanszállók munkatársai – ismertette a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya az erről szóló előterjesztést. A konkrét döntést Karácsony Gergely hozza majd meg, hiszen az ismét hatályba lépett veszélyhelyzet idején erre megvan a lehetősége.

A jutalomban a fővárosi fenntartású szociális otthonok minden munkavállalója, több mint 2500 munkatárs részesül, erre a főváros közel 300 millió forintot szán. A pénz decemberben fog megérkezni az idősellátó intézményekben és a hajléktalanellátásban dolgozóknak. – Budapest szociális intézményeinek munkavállalói a járvány második hulláma idején is rendkívüli helytállást tanúsítanak, a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel és türelemmel, hatalmas kitartással végzik áldozatos munkájukat a budapesti idősekért és hajléktalanokért – közölte a főváros.

Azt is hozzátették, hogy a fővárosi fenntartásban működő idősotthonokban és a hajléktalanszállókon a járvány második hullámára már nyáron megkezdődött a felkészülés, az intézmények követték a főpolgármester által augusztusban kiadott kilencpontos fenntartói utasítást. A szociális intézményekben dolgozók munkaterhei most ősszel ismét rendkívül megnövekedtek, a gyakran létszámhiánnyal küzdő szociális otthonok helyzete a második hullám idején sem könnyű. A sajtóosztály közleménye szerint „ráadásul a kormányzat a járvány kirobbanása óta nem nyújtott támogatást a szociális szféra munkavállalóinak annak ellenére, hogy tudatában van annak, hogy munkájuk milyen nagy társadalmi hasznossággal bír”.