Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felmondtak az Index kormányközelinek tartott főszerkesztő-helyettesének

Szerző: | 2020. november 13., 17:30 | Belföld

Résztvevő az Index melletti szimpátiatüntetésen 2020. július 24-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondtak Balogh Ákos Gergelynek, az Index főszerkesztő-helyettesének – erősítette meg a hírt az érintett az Azonnalinak. A portál azt követően kereste meg Baloghot, hogy a neve eltűnt az Index impresszumából. A felmondás körülményeiről a távozó újságíró nem árult el részleteket.

HIRDETÉS - AIP

Az Azonnali emlékeztetett, hogy Balogh, a Mandiner egyik alapítója, az azóta a KESMA alá került portál korábbi főszerkesztője azt követően került az Indexhez, hogy a lap szinte komplett szerkesztősége nyáron felmondott. Balogh Indexhez való érkezésénél számos lap azt emelte ki, hogy az új főszerkesztő-helyettes korábban az orbanviktor.hu domaint üzemeltette.

HIRDETÉS - AIP

Balogh Ákos Gergely az Index főszerkesztő-helyetteseként ősszel az Azonnali podcastjában is szerepelt. Akkor elmondta: szerinte nincs rendjén, hogy még „senkinek rá sem léptek a tyúkszemére”, máris hullarablónak nevezik az új indexeseket, főleg azért, mert szerinte az Index esetében nincs hulla. Balogh akkor egyértelmű célként fogalmazta meg az Index piacvezető pozíciójának megtartását, szerinte a minimum az, hogy egy év múlva – de akár előbb is – ismét az Index lesz az „elsőszámú magyar újság”.

A Media1 a cikk megjelenését követően utolérte Szombathy Pál Index-főszerkesztőt, aki annyit mondott: „Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”

Címkék: Balogh Ákos Gergely, felmondás, Index


Lúdas Matyi és a plebejus kurzus

Lúdas Matyi és a plebejus kurzus

Külön súlyosbító tényező, hogy olyan pártok és politikai szereplők képviselik a populista, plebejus stílust, akik szlogenek és elvi nyilatkozatok szintjén a jobboldali politikát, a nemzeti, konzervatív, keresztény eszméket tűzték ki zászlajukra.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest