Napfény vagy köd? Íme, hol milyen időjárást hoz a csütörtök

Napfény vagy köd? Íme, hol milyen időjárást hoz a csütörtök

Ősz (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ország nagyobbik felén megszűnik a köd, felszakadozik a rétegfelhőzet, és kisüt a nap, de északon és a Nyugat-Dunántúlon tartósabban vagy tartósan megmaradhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A ködös vidékeken néhol szitálás előfordulhat. Késő délutántól aztán északnyugat felől felhősödés kezdődik, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Napközben a déli, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, megerősödik, sőt a Kisalföldön, illetve a Balaton-felvidéken viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, a 10 fok alatti értékek a ködös, felhős tájakon lesznek.

Az Időkép arról tájékoztatott, csütörtökön sem lesz front térségünkben. Reggel ismét többfelé kell hideg, nyirkos időre készülni, ami fokozódó ízületi panaszokat okozhat. Helyenként tartósabban megmaradhat a pára, köd, ami miatt egész nap tapasztalhatunk ízületi panaszokat, sajgó végtagokat. Ezeken a tájakon hidegfronti jellegű tüneteket is tapasztalhatnak a fokozottan érzékenyek, emellett fáradékonyság, levertség jelentkezhet. A több helyen megélénkülő délies szél miatt enyhe fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet. Este északnyugatra hidegfront érkezhet, így fokozódó panaszokra kell készülni. Ajánlott a meleg, réteges öltözet, ugyanis nagy lesz a megfázásveszély. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

bike tracks