Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Megszólalt Szarvas polgármestere is leprásozó megjegyzése ügyében

Szerző: | 2020. november 20., 15:28 | Belföld

Szarvas, 2019. június 14. Babák Mihály, Szarvas polgármestere beszél a Szarvasi Vízi Színház évadnyitó elõadása elõtt 2019. június 14-én. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Babák Mihály szerint megértették Szarvas város lakói, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme – csak ez az otthonunkban van, és ezek szabályai szerint kell eljárniuk – nagyon komolyan véve a veszélyt – Szarvas polgármestere ezzel reagált az atv.hu-nak arra, hogy helyénvaló volt-e a leprás hasonlata.

HIRDETÉS - AIP

Mint korábban beszámoltunk róla, Babák az alábbit mondta nemrég: „hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a Leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért… nagyon rossz kifejezés”. Szarvas polgármestere az atv-nek ezzel kapcsolatban elmondta: „Egy a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt”.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, helyénvaló volt-e a hasonlata, e-mailben a következőket válaszolta. „A vírusfertőzés életveszélyes és tragédiához vezet, mint volt ez már a történelemben sokszor. A házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől. Soroltam is őket a beszélgetésben: szeretet, gondoskodás, figyelem, védőeszközök, fertőtlenítés, mosás, mosogatás stb.”

A fideszes politikus hangsúlyozta, erre igyekezett felhívni a figyelmet, mert úgy véli, itt még hiányosságok vannak és „eredményesebbek lehetünk a védekezésben”.

„Véleményem szerint a védekezés eredményessége a város érdeke” – zárul Babák levele.

Címkék: Babák Mihály, covid, koronavírus, lepra


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest