Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szörényi Levente a sajtóban becsmérelte Bródy Jánost, aki most „jó ideig” nem szeretne találkozni zenésztársával

Szerző: | 2020. november 20., 19:27 | Belföld

Szörényi Levente és Bródi János az Illés együttes nosztalgia fellépésén (A Koncert) 1981. március 26-án, a Nemzeti Sportcsarnokban (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szörényi Leventével készített címlapinterjút a Mandiner, amelyben a zenész a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül kialakult botrányt az 1990-es, SZDSZ-es taxisblokádhoz hasonlítja, és szégyelli, hogy egykori társa, Bródy János is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó hallgatóknak. „Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” – mondja Szörényi, majd hozzáteszi, Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe „pengette le magát.”

Szörényi szerint Bródy a „szabad ország, szabad egyetem” jegyében tüntető hallgatóknak írt csasztuskájával szégyent hozott magára és közös életművük jó részére, beleértve az István, a királyt. Szörényi az SZFE-ügyön túl is becsmérli kollégáját. Megemlít egy 1981-es zenészkonferenciát, ahol az ott felszólaló Bródy János Tóth Dezsőnek, a hírhedt kommunista művelődési miniszterhelyettesnek és Lendvai Ildikónak, a KISZ KB kulturális osztályvezetőjének tett hitet az együtt haladás mellett, elhatárolódva az alternatív zenekaroktól. – Bródy ott tényleg elárulta az akkori új hullámot – fogalmaz, majd hozzáteszi, ekkor szégyenkezett először helyette és miatta.

– Én úgy nőttem fel, hogy ha valakivel bajom van, azt szemtől-szemben megmondom – reagált a vádakra Bródy János a Blikknek. – Leventével körülbelül egy hónapja találkoztam az Erkel Színházban, az István a király operai bemutatóján. Hosszú ideig álltunk egymás mellett a színpadon, együtt zenéltünk, együtt beszéltünk át mindent, ám ott, az Erkelben Levente egy szóval sem mondta, hogy valami baja lenne velem, vagy azzal, hogy véleményt mondok különböző ügyekben. Most pedig itt van ez a kifakadás, amit egyszerűen nem értek. Az biztos, hogy jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével…


HIRDETÉS

Címkék: Bródy János, Színház és Filmművészeti Egyetem, Szörényi Levente


HIRDETÉS
Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest