Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Műfüvet raknak le a Városligetben

Szerző: | 2020. november 21., 14:19 | Belföld

Daru a Városligetben (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A most épülő kutyafuttatóban műgyepszőnyeget telepítenek néhány dombra a Városligetben, Budapesten – tudta meg a 24.hu olvasói jelzésekből.

Információjukat megerősítette a Liget Zrt. „A Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján a terepalakulatok/dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülés érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat” – közölte a portállal a cég kommunikációs referense. A Hermina úti kutyafuttatóban ugyanis van olyan nap, amikor ezernél is több kutya megfordul, teljesen ki is kopott a gyep.

A kutyafuttatón az új gyep két hónap alatt rosszabb állapotban volt, mint a fejlesztés előtt. Annyi kutyást vonzottak oda, hogy fenntarthatatlan lett az egész, tönkrement teljesen a zöldfelület – ezt már Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze nyilatkozta, aki szerint elhibázott koncepció, hogy a Liget-projekttel minél több embert akarnak bevonzani a közparkba.


HIRDETÉS

Olyan helyre telepítenek műgyepet, ami korábban zöldfelület volt. Ha ez a zöldfejlesztés, akkor köszönjük, nem kérünk belőle – fogalmazott Bardóczi, aki felidézte, hogy az Andrássy úton épp november elején szedték fel a műfüvet.

Címkék: Liget-projekt, Városliget


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest