Nem volt fűtés a szombathelyi Covid-osztályon

Nem volt fűtés a szombathelyi Covid-osztályon

Koronavírus-tesztelő kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án (Fotó: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A kórházban a COVID osztályon napok óta nincs meleg víz, és ma már fűtés sem. Anyum bent van, és ez most már kiborító. Tüdőgyulladásos betegek vannak bent, nem tudnak fürödni, és most már szétfagynak” – írta a Nyugat.hu-nak a szombathelyi Markusovszky Kórház újonnan megnyitott Covid-osztályáról egy beteg gyereke. Azt is írta, hogy édesanyja két napig a kabátján feküdt, mert nem volt párna, végül a családja vitt be neki egyet.

A Markusovszky Kórház a Nyugat.hu kérdésére elismerte, hogy volt hiba a fűtéssel. „Kórházunk azonnal intézkedett a Covid-részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írta válaszában Káldy Zoltán orvosigazgató. Hozzátette: „A kórtermekben minden beteg részére biztosítva van az ágynemű, beleértve a párnát is. Ellátási hiány vagy panasz az elmúlt időszakban nem fordult elő”.