Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Párbeszéd: Az értelmi fogyatékossággal élőknek ne legyen kötelező a maszk

Szerző: | 2020. november 21., 09:43 | Belföld

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az értelmi fogyatékossággal élő személyek és a halmozottan sérültek számára biztosítani kell a maszkviselés alóli mentességet, hogy zavartalanul élhessék mindennapjaikat – ezt kéri a Párbeszéd. Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese azt pozitív lépésnek tekinti, hogy a kormány részben meghallgatta már a kérésüket, így az autizmus spektrumzavarral élőknek már nem kell hordaniuk kötelezően a védőeszközt. Ám ők tovább bővítenék ezt a kört, hiszen – ahogy írták – az elmúlt napokban, hetekben számos, a fogyatékossággal élő embereket segítő szervezet keresett fel őket és a kormányt is ennek érdekében.

HIRDETÉS - AIP

Maszkot már régóta kötelező hordani a tömegközlekedésen, üzletekben, plázákban, ügyfélfogadási helyiségekben, a múlt héten életbe lépett szigorítások eredményeként pedig már nagyon sok helyen a közterületen is. A 10 ezer főnél nagyobb települések polgármestereinek kellett meghatározni, hogy az általuk vezetett városban, faluban, hol kell az utcán is viselni a maszkot.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kocsis-Cake Olivio, koronavírus, maszkviselés, Párbeszéd


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest