Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor bejelentette: visszatér az időseknek fenntartott vásárlási idősáv

Szerző: | 2020. november 23., 12:47 | Belföld

Orbán Viktor aláírja az újabb szigorításokról szóló rendeletet (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől péntekig az idősek védett idősávban vásárolhatnak reggel 9.00 és 11.00 között. Ez azt jelenti, ebben az időszakban csak a legalább 65. életévüket betöltött személyek lehetnek a boltokban – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentéséből. A kérést, hogy hozzák vissza a vásárlási idősávot az időseknek, Novák Katalin továbbította a miniszterelnök felé mindössze pár órája.

HIRDETÉS - AIP

Mint a kormányfő elmondta: szombat és vasárnap 8.00 és 10.00 között lesz majd csak az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv. A pontosság kedvéért tisztázta: az idősek bármikor vásárolhatnak, vagyis az idősávokon kívül is. Szerinte világosan látszik a járvány statisztikáiból, továbbra is az idősek a legveszélyeztetettebbek.

Ugyan a rendelet pontos részletei még nem ismertek, de a videó alapján annyi biztos, hogy a vásárlási idősáv az élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra és a drogériákra mindenképpen vonatkozik. Hogy más típusú üzletek is érintettek lesznek-e, az majd akkor derül ki, ha kihirdetik a rendeletet, ahogy az is, pontosan mikortól él a szabályozás.

Címkék: koronavírus, Orbán Viktor, vásárlás, vásárlási sáv


Távolságtartás

Távolságtartás

Ha jobban belegondolnánk, igenis furcsának kellene gondolnunk, hogy mennyire nem tudunk semmit azokról, akik az elmúlt néhány évszázadban hozzánk hasonló utakat voltak kénytelenek bejárni.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest