Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Az állami gondozásnál minden jobb”

Szerző: | 2020. november 24., 06:00 | Belföld

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rögtön a rendkívüli jogrend bevezetése után a kormány a járvánnyal egyáltalán nem összefüggő két törvényjavaslatot nyújtott be a múlt héten. Az alaptörvénybe emelik, hogy az „anya nő, az apa férfi”, és módosítják a Polgári törvénykönyvet, így gyermeket – a rokonok és a szülő házastársa általi adoptálás kivételével – csak házastársak fogadhatnak örökbe. Ettől csak külön miniszteri engedéllyel lehet eltérni. Utánajártunk, mit szólnak ehhez az örökbefogadással foglalkozó szervezetek.

HIRDETÉS - AIP

(…)

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Ma Magyarországon jellemzően újszülött, egészséges csecsemőket szeretnének az emberek örökbe fogadni. Az egyedülállók viszont elfogadnak idősebb, akár cigány származású, vagy valamilyen nehézséggel küszködő gyereket is – erről beszélt lapunknak Katona Andrea, a nyílt örökbefogadások lebonyolításában és utánkövetésében részt vevő Fészek Alapítvány vezetője.

(…)

Bírálta a javaslatot egy másik alapítvány vezetője is, arra hivatkozva, hogy az állami gondozásnál minden jobb. A szakember szerint ha az a cél, hogy hogy minél több gyereket tudjunk örökbe adni, akkor nem húzunk ilyen határokat. Ő úgy véli, a törvény módosítását nem az Emmi kezdeményezte, Novák Katalin ezt megkapta feladatnak, az egész felsőbb utasításra jött.

A teljes összeállítást elolvashatja a Magyar Hang november 20-án megjelent 2020/47. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/47. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: állami gondozás, Novák Katalin, örökbefogadás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest