Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Két és fél milliárdból segíti a budapesti kisvállalkozásokat Karácsony és a BKIK

Szerző: | 2020. november 24., 19:38 | Belföld, Gazdaság

Karácsony Gergely (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sem a főváros, sem a budapesti iparkamara nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által tett javaslatot az iparűzési adó (IPA) felfüggesztésére (vagy megszüntetésére) – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester, amelyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) kötött megállapodásukat ismerteti.

HIRDETÉS - AIP

A közös nyilatkozat szerint „bármilyen IPA elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül azok működési kiadásainak finanszírozására. Minden ezzel ellentétes javaslat súlyos problémákat jelent a gazdaság számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások szempontjából.”

A megállapodásban arról is szó esik, hogy 2,5 milliárd forintos közös programot indítanak a legrosszabb helyzetben lévő mikro- és egyes kisvállalkozások mikrohitelezéssel való gyors megsegítésére. Bár szeretnének többet adni, de a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetben csak ennyit tudnak felelősséggel vállalni.

Emellett közös kupon programot indítanak, amelynek keretében a fogyasztók előre vásárolhatnak szolgáltatásokat, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozását.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: BKIK, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, iparűzési adó, Karácsony Gergely


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest