Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

A Project Syndicate szerint Orbán Viktor cikke nem volt elég színvonalas

Szerző: | 2020. november 25., 20:17 | Belföld

Orbán Viktor bejelentést tesz (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e önként küldött szövegeket, akkor a nyilvános vita előmozdítását tartjuk az elsődleges kötelezettségünknek, és arra jutottunk, hogy Orbán miniszterelnök kommentárja nem érte el az általunk megkövetelt színvonalat – erről írt válaszában a Project Syndicate nevű oldal a 24.hu kérdésére. A lap azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a magyar miniszterelnök szerdán közzétett egy cikket, amit náluk szeretett volna megjelentetni, ám kérésének nem tettek eleget.

HIRDETÉS - AIP

A cikkben Orbán Viktor Soros Györgynek válaszol, a magyar származású milliárdos ugyanis nemrég közzétett egy elemzést, ugyancsak a Project Syndicate nevű nemzetközi médiaszervezet oldalán. A kormányfő megfogalmazása szerint a milliárdos „nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek”. Ebben pedig a miniszterelnök szerint arra utasította őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni. Soros György egyébként az uniós költségvetés megvétózása miatt kelt ki a magyar és a lengyel kormány ellen.

A Project Syndicate 24.hu-nak adott válaszában megjegyzi, publikálhatnak náluk tudósok, üzleti és politikai vezetők, civil aktivisták is, azonban mindenkire ugyanazok az irányelvek vonatkoznak. Utóbbiak szerint az ideális Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy közpolitikai javaslat, amely az olvasók tájékoztatását célozza, és kinyitja a nyilvános vitát. A Project Syndicate nem közöl olyan cikkeket, amelyek nem felelnek meg ezeknek a céloknak, vagy aláaknázzák azokat.

Címkék: Orbán Viktor, Project Syndicate, Soros György


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest