Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Hetek óta nincs influenza elleni védőoltás az egyik kerületben a polgármester szerint, Káslerhez fordult

Szerző: | 2020. november 25., 18:16 | Belföld

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. június 5-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Közeledik az influenza szezon, de hetek óta nem lehet hozzájutni influenza és tüdőgyulladás elleni oltóanyaghoz. A járványhelyzet ellenére a kormány elmulasztotta a vakcinák beszerzését – állította szerdai posztjában Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere, amely mellé a Kásler Miklós Emmi-miniszternek írt levelét is csatolta. Ebben az áll, a kerületben csaknem három hete nem lehet hozzájuti az oltásokhoz.

HIRDETÉS - AIP

– A kerületi háziorvosok korábban praxisonként kaptak 150-200 darab 3 Fluart nevű, három kompenensű védőoltást, de azokat több hete beadták. Kérésemre a további lakossági igényeket felmértük, de újabb ellátmányt háziorvosaink nem kaptak – írta Szaniszló.

Hozzátette: a járványhelyzet miatt a lakossági igény az oltásokra többszöröse a korábbiaknak, „ebben a helyzetben elfogadhatatlan, hogy az önkormányzatunk által adott 2 millió forint pénzügyi támogatás ellenére a veszélyeztetett korosztály nem jut hozzá az akár életet mentő védőoltásokhoz”. Így Szaniszló Kásler haladéktalan intézkedését kéri az ügyben, illetve tájékoztatást arról, mikor szállítják a vakcinákat a kerületbe.

Címkék: 18. kerület, Emmi, Kásler Miklós, Szaniszló Sándor


A futóverseny az új parlamenti krumpli

A futóverseny az új parlamenti krumpli

Ezért születtek meg Budai Gyula és Németh Szilárd zagyvaságai. Hogy most a Százados úrról meg a lováról beszéljünk és arról, hogy a honvédelmi államtitkár le tud-e futni egy szigetkört.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest