Koronavírus-elhunytak: 21 éves a legfiatalabb áldozat

Koronavírus-elhunytak: 21 éves a legfiatalabb áldozat

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben az éjszakai műszakban a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

21 éves nő a legfiatalabb koronavírus miatti elhunyt az elmúlt 24 órában a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint. Az alapbetegségei között perforált vakbélgyulladás, illetve hashártyagyulladás szerepeltek. Az újonnan elhunytak között szerepel olyan 45 éves nő, illetve 55 éves férfi is, akiknek nem volt ismert alapbetegsége. Szintén a fiatalabb áldozatok közé tartózik egy 42 éves nő szimptómás epilepsziával.

Az elmúlt napon összesen 106 beteg hunyt el, ezzel az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett, akiknek 25 százaléka budapesti, 75 százaléka vidéki volt. Jelenleg 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.