Orbán Viktor nyilvánosságra hozott egy cikket, amit szavai szerint letiltottak

Orbán Viktor nyilvánosságra hozott egy cikket, amit szavai szerint letiltottak

Orbán Viktor (Fotó: miniszterelnok.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben – ezzel a szöveggel osztott meg Orbán Viktor egy cikket a Facebook oldalán. Mégpedig egy olyan írást, amelyben Soros Györgynek válaszol. A magyar származású milliárdos ugyanis nemrég közzétett egy elemzést, ugyancsak a Project Syndicate nevű nemzetközi médiaszervezet oldalán.

Orbán Viktor a cikke elején egyből élesen nekimegy Soros Györgynek, ahogyan az a hazai kommunikációban már megszokott. Mint írja, sokan úgy vélik, hogy egy ország miniszterelnökének nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel. – Érvük szerint Soros egy gazdasági bűnöző, mert pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel – írja.

Majd egyből meg is magyarázza, miért szeretett volna mégis válaszolni. Megfogalmazása szerint a milliárdos „nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek”. Ebben pedig a miniszterelnök szerint arra utasította őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni. Soros György egyébként az uniós költségvetés megvétózása miatt kelt ki a magyar és a lengyel kormány ellen.

A kormányfő által írt cikket itt olvashatja el.