Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain

Szerző: | 2020. november 27., 10:47 | Belföld

Állati szőrmekabát. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Markus Spiske/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményből. Mint írják, a fővárosi önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Magyar Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére. A közleményben emlékeztettek, a hazai szőrmeipar betiltásának törvényi szintre emeléséért küzdő, 2017-ben alakult civil mozgalom petíciót indított, hogy 2020-tól a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek.

HIRDETÉS - AIP

– Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzet után a lehető leghamarabb a közgyűlés elé terjeszti, hogy a fővárosi önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához; ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül – közölték.

Tájékoztattak arról is, hogy a vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és – a nemrég lemondó – Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak. „A főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges” – hangsúlyozták a közleményben.

Címkék: állatvédelem, Főpolgármesteri Hivatal, szőrme, tiltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest