Pikó András még mindig a koronavírus-fertőzés utóhatásaival bírkózik

Pikó András még mindig a koronavírus-fertőzés utóhatásaival bírkózik

Pikó András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pikó András, Józsefváros polgármestere a 168 órának adott hosszú interjúban részletesen mesél arról, miként került kórházba, miként viselte az ottani létet, milyen a felgyógyulás folyamata. Elmondta, két hétig oxigént kapott, de nem került intenzív osztályra. Ha pedig levette az oxigénmaszkot, nem kapott levegőt.

Kiemelte, a Szent László Kórház Infektológiáján mindenki ugyanolyan ellátást kap, nincs extra ápolás senkinek, a hétköznapi betegek sincsenek elhanyagolva.

– Amikor a kórházból kiengedtek, nehezen jártam. Úgy jöttem ki a kórteremből, hogy ide nekem a világot. Mire az autóba beszálltam, lépni is alig tudtam. A fizikai igénybevételtől távol tartom magam. De azért persze dolgozom – mondta. Családja is elkapta a betegséget, amiről így beszélt: „Fiaim és a feleségem is elkapták, meg is viselte Katát a dolog, jobban, mint engem. Nemcsak magáért, hanem azért is aggódhatott, hogy hazatérek-e egyáltalán. Az itthonlét most valóban újrakezdés. Más fénytörésben látom a világot.”

Az interjú végén arról beszélt, egyelőre még egy ilyen beszélgetés is fárasztó számára: – Most elfáradtam, hosszabban beszéltem. De ezen is túlteszem magam.