Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

A kormány szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor

Szerző: | 2020. november 28., 19:52 | Belföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Pintér Sándor belügyminiszterrel (b) és Benkõ Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – ez az üzenet jelent meg szombat délután a kormány Facebook-oldalán, Orbán Viktor miniszterelnök fotójával.

HIRDETÉS - AIP

Azt a kormányfő is mondta pénteki rádióinterjújában, hogy nyolc-tíz nap múlva dönt majd a kormány arról, hogy milyen szabályok lesznek karácsonykor. Arról is beszélt, hogy a kórházakban „nem lát egyelőre biztató jeleket”, ezért továbbra is tartani kell a szigorú szabályokat, így a kijárási tilalmat is. A legfrissebb adatok szerint egyébként hamarosan el fogja érni a 10 ezret a kórházban ápolt betegek száma – tette hozzá.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton beszélt arról, hogy a következő időszakban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése.

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” – ezt már Merkely Béla mondta az ATV-nek.

Közben pedig pénteken és szombaton is csúcsot döntött az elhunytak száma, 135, majd 152 ember halálát közölték, de az új fertőzöttek száma is több mint 6000 fővel emelkedett mindkét napon.

Címkék: koronavírus, Orbán Viktor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest