Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Kunetz Zsombor: Kérhetnénk nemzetközi segítséget az intenzíves betegekhez

Szerző: | 2020. november 28., 08:33 | Belföld

Kunetz Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon súlyos adatnak tartja Kunetz Zsombor, hogy koronavírussal 961 beteg van intenzív osztályon. Erről az az ATV Start című műsorában beszélt az egészségügyi szakértő, Gulyás Gergely kormányinfós kijelentésére reagálva. Szerinte az intenzív osztályok a kapacitásuk végén járnak és az intenzíves betegek kétharmada lélegeztetőgépre szorul.

HIRDETÉS - AIP

Az adatok kapcsán úgy vélekedett, hogy a kormány nem teljes részleteiben, vagy azokat kozmetikázva teszi közzé.

A hazai intenzív terápiás szakma nem építette ki magának azt a struktúrát, mint ami Nyugat-Európában van. Itthon hiányzik egy lépcsőfok, úgynevezett szubintenzív osztály, így nem lehet a megfelelő ellátását biztosítani – magyarázta Kunetz.

Beszélt arról is, hogy neki „matematikailag nem jön ki”, hogy a fertőzöttek és a kórházban felvettek száma növekszik, a halálozás viszont nem nő. A nagy visszhangot kiváltó orvosi etikai kódex alkalmazása kapcsán elmondta, hogy elképzelhető, hogy szükség van rá, de nem tudja konkrétan, hogy alkalmazzák-e már. 

Arról is beszélt a műsorban, nem igaz, hogy bírni fogja az egészségügy a terhelést, amit most látunk, az az összeomlás része.

Kunetz szerint bizonyos szigorításokra már rég szükség lett volna: ilyen a home office bevezetése, ahol ezt nem lehet, ott pedig kötelező maszkhasználat szükséges, és ezt az iskolákban is be kellene vezetni felső tagozaton.

Az egészségügy abban a helyzetben van, hogy sokat rontani vagy javítani nem lehet, ha csak nem kérünk nemzetközi segítséget. Mint hozzátette, a PCR-tesztekben elmaradtunk, de ő megfontolná intenzív osztályos betegek átadását más országok intenzív osztályainak.

Szerinte a háziorvosokra bíztak mindent anélkül, hogy érthető útmutatót kaptak volna a kezelésre, és erről tájékoztatni kellene az embereket sokkal szélesebb körben.

Címkék: etikai kódex, intenzív osztály, koronavírus, Kunetz Zsombor, lélegeztetőgép


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest