Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Pálinkás Józsefék Demeter Szilárd gázkamrázásáról: „eszement aljasság”

Szerző: | 2020. november 28., 20:32 | Belföld

Demeter Szilárd és Pálinkás József (Magyar Hang fotómontázs. Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang és NKFIH.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Még most állítsuk meg őket!” – így kezdődik a Pálinkás József volt miniszter és korábbi MTA elnök új pártja, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) szombat este kiadott közleménye, melyben a Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szombaton a kormánypárti Origón megjelent írására reagálnak. A cikkben ugyanis Demeter több más vállalhatatlan kijelentés mellett nem kevesebbet állít, mint azt, hogy „Európa Soros György gázkamrája”.

HIRDETÉS - AIP

Az ÚVNP közösségi oldalán megjelent reakcióban Pálinkás Józsefék leszögezik, hogy „a világjárvány és a gazdasági válság magyarországi következményeitől rettegő miniszterelnök zavarodottan keresi az új ellenséget, amelytől »megvédhetné« a magyarokat, és hatalmon maradhatna. Zavarában azonban már csak arra képes, hogy újra Soros Györgyöt veszi elő, és állítja rémként követői elé.

„Demeter Szilárd Origóban megjelent írása ugyanis nem kevesebbet állít, mint azt, hogy »Európa Soros György gázkamrája«, ahol el akarnak pusztítani minket. Ez nyilvánvaló hazugság és képtelenség, de sajnos gyűlöletkeltő és kisebbíti a holokauszt rémségeit. Európában voltak gázkamrák, ahol európai zsidók millióit – köztük zsidó magyarok százezreit – pusztították el. A holokauszt borzalmát az Európában most zajló vitákhoz hasonlítani eszement aljasság” – írja a Pálinkás által vezetett ÚVNP a közleményében.

Hozzátették: „A polgári Magyarország – egyesek által megtagadott – eszméje éppen azt jelenti, hogy soha többé nem keltünk gyűlöletet honfitársaink egyetlen csoportja ellen sem. Ellenkezőleg, arra hívunk mindenkit, hogy együtt mondjunk nemet a gyűlöletkeltésre, az ország érdekeivel ellentétes politikai ostobaságra, amely néhányak hatalmi érdeke miatt az okos együttműködés helyett szembeállít minket Európa népeivel. Nemzeti önbecsülésünk, európaiságunk és a józan ész védelmében ítéljük el együtt Demeter Szilárd magyar nyelven írt, de a magyarsághoz méltatlan, gyűlölködő írását. Mert még hallgatással sem azonosulhatunk a cikk egyetlen gondolatával sem.”

Címkék: Demeter Szilárd, Európa, gázkamra, holokauszt, MTA, Pálinkás József


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest