Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

A Momentum is döntött: Közös ellenzéki listát akarnak

Szerző: | 2020. november 29., 18:01 | Belföld

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beállt a sorba a Momentum is és már ők is közös ellenzéki listában gondolkoznak. A párt küldöttgyűlése ugyanis vasárnap felhatalmazta az elnökségüket arra, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az ellenzéki pártokkal közös listát állítsanak.

HIRDETÉS - AIP

– Mindegy, hogyan csavarja a Fidesz a választási rendszert egy válsághelyzet kellős közepén, mi azért dolgozunk, hogy a káoszkormányzás végére pontot tegyünk – közölte Fekete-Győr András. A pártelnök egyúttal azt is leszögezte, hogy a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fognak kiállni, „az ellenzék közös jelöltjeit nem szivarfüstös hátsó szobákban, hanem a választók bevonásával kell demokratikusan kiválasztani”. A közös és hiteles program fontosságát emelte ki illetve a feddhetetlen jelöltekét, valamint azt, hogy 2022-ben mindannyian vállalják a valódi elszámoltatás feladatát.

Az elmúlt hónapokban az ellenzéki pártelnökök már több kérdésben megegyeztek a remélt kormányváltás érdekében: közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és 106 közös egyéni jelölttel indulnak a kormánypárti jelöltekkel szemben 2022-ben. Legutóbbi egyeztetésük után pedig már menetrendet is állítottak, eszerint legkésőbb jövő év október 23-ig megnevezik közös miniszterelnök-jelöltjüket és a 106 országgyűlési képviselő-jelöltet.

Címkék: ellenzéki együttműködés, Fekete-Győr András, közös miniszterelnök-jelölt, Momentum


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest