Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az izraeli nagykövetség is visszautasította Demeter Szilárd szavait

Szerző: | 2020. november 29., 08:35 | Belföld

Demeter Szilárd (Fotó: Facebook/Petőfi Irodalmi Múzeum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Teljes mértékben elutasítjuk a holokauszt emlékének bármilyen célból történő felhasználását, illetve az azzal való visszaélést, mint ahogy sajnálatosan egy szombati véleménycikkben megtörtént – erről írt az izraeli nagykövetség Twitter-oldalán, amit a Telex vett észre. Szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, Demeter Szilárd közölt egy írást arról a kormánypárti Origón, „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos”.

HIRDETÉS - AIP

A nagykövetség szerint viszont nem lehet helye annak, hogy az emberiség történetének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekössük bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős. 

Mint a lap írta, szintén Twitteren reagált az American Jewish Committee (AJC) nevű amerikai zsidó szervezet közép-európai egysége, mint írják, fel kell szólalni a történelem ilyen mértékű ignorálása ellen.

Demeter szavain sokan mások is felháborodtak, például a Mazsihisz arról írt: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Pálinkás József volt miniszter és korábbi MTA elnök, az Új Világ Néppárt alapítójának pártja pedig úgy reagált rá: „eszement aljasság”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Demeter Szilárd, holokauszt, izraeli nagykövetség, Soros György


Fogd rá az EU-ra!

Fogd rá az EU-ra!

A „fogd rá a nyuszira!”-típusú Brüsszel-hibáztatásnak a legékesebb példája Lázár János nyilatkozata, aki szerint míg a kormány által beszerzett keleti vakcinák 600 ezer magyar életét mentették meg, addig a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest